Egészségvédelem

1145 Budapest, Erzsébet királyné u. 30/b.
Tel: +36 1 783 6468, e-mail - info@atepatikad.hu
Nyitva tartás
...foglalja le a felírt receptek alapján gyógyszereit!
Gyógyszerrendelés!

...foglalja le a felírt receptek alapján gyógyszereit!

...hogy tünetei gyorsan enyhüljenek!
Segítünk...

...hogy tünetei gyorsan enyhüljenek!

...az Ön partnere a gyógyulásban!
A mi patikánk...

...az Ön partnere a gyógyulásban!

Previous Next
A A A

CSupor DezsoMagyarország lakosságának 19,3 %-a 65 évesnél idősebb. A közel kétmillió ember feltételezhetően gyógyszer-fogyasztó is. A korosztály több mint fele internethasználó, 60%-a egészségügyi információkat keres a világhálón. És talál is, - nyilván saját tüneteire vonatkozóan - nem vényköteles gyógyszereket, étrendkiegészítőket, gyógynövényeket. Ezek a készítmények az orvos által felírt vényköteles gyógyszerekkel, vagy akár az interneten talált étrendkiegészítőkkel, gyógynövényekkel nem biztos, hogy együtt szedhetőek.
A témával kapcsolatban kérdéseinkkel Dr. Csupor Dezsőt kerestük meg,

Halasz K 1Az utóbbi hetekben, hónapokban meredeken emelkedett a COVID-19 újabb variánsa miatt a fertőzöttek esetszáma. Mivel az omikron esetében nem szerepel olyan egyértelműen a COVID vírusra jellemző tünet, mint az első szériában az íz- és szagvesztés, ezért, ha valaki lázas, köhög, tüsszög, felmerül a veszélye annak, hogy COVID-fertőzött, és a tesztelés az egyetlen módja az érintettség eldöntésének. A teszteléssel kapcsolatban számos kérdés merül fel bennünk, ezek megválaszolására Dr. Halász Katalin reumatológus főorvos asszonyt, a Szent János Kórház Kútvölgyi úti Rendelőintézetének szakorvosát kérdeztük, aki közel két éve oltóorvos is, hiszen a Kútvölgyi oltópont, így személyes tapasztalatai is vannak a COVID-tesztekről?

Nagy Zsuzsa borgyogyaszA szakorvosok már a járvány kezdetén, 2020-ban is felfigyeltek arra, hogy a betegek között több esetben különféle bőrproblémák is jelentkeztek. A COVID-19 vírus által fertőzött betegek több mint 20 százalékának volt, vagy van valamilyen bőrtünete is! Szakértőnket Dr. Nagy Zsuzsa bőrgyógyász szakorvost kérdeztük.

Cvitamin 1A téli hónapok gyakran csapadékos és borús időjárása, a hideg és az enyhébb napok váltakozása táptalajt biztosít a különböző vírusos megbetegedések számára. A C-vitamin pótlásában ilyenkor nem nyújt hathatós segítséget az elérhető hazai gyümölcsök és zöldségek szezonálisan beszűkülő kínálata. Rendszeresen szedjük egészségünk megőrzése érdekében, mégis legtöbbünk nagyon keveset tud a C-vitaminról, amelynek felfedezése Nobel-díjas orvosunk, Szent-Györgyi Albert érdeme. Az aszkorbinsav élettani hatásairól Dr. Ráthonyi Emesével, (belgyógyász, klinikai onkológus szakorvos) háziorvossal beszélgettünk.

Veszélyhelyzet...

Venykivaltas m

Alma Akciók

ALMA NEW

Törzsvásárlóink

torzsvasarlo2

FB oldalunk